Laura Dijkzeul en haar imponerende Friese Hengst Redbad W.  Al enige tijd volgden we elkaar op Instagram. Nu woont Laura aan de andere kant van het land en toen ze een wedstrijd had in Ermelo kwam al snel de vraag of ik haar dressuurproef wilde fotograferen. Ze mocht uitkomen op het Fries Kampioenschap en dat is niet niks.

Vandaag het moment dat ik Redbad zag, was ik onder de indruk. Niet alleen van zijn verschijning maar ook van zijn karakter. Superlief maar hij deed ok zijn bijnaam eer aan: Red Raket….. Hij kon zich redelijk inhouden alhoewel Laura echt een tijdbom onder zich had. Tijdens de proef kon je goed zien dat ze haar handen vol had aan dit sterke dier. Ondanks dat reed ze een prachtige proef en werd ze uiteindelijk 3e van Nederland!

Na het rijden van het officiële gedeelte ging ze toch nog even met Redbad naar een rustige plek want ze voelde, terecht, aan dat hij zijn energie nog kwijt moest….. En ja hoor; na een paar rondjes kwam die knal! Hij echt even een paar goede sprongen in de lucht maken, als een echt raket schoot hij de lucht in, maar het was daarna ook goed!

Wat een fijne combinatie en wat een lief dier!

Voor meer beelden kan je kijken op de portfoliopagina.

redbad w en laura dijkzeul

Reageer op dit bericht

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.