Wie is AHA-Fotografie?

Wat leuk dat je nieuwsgierig naar me bent! Mijn naam is Anneke Hilligehekken-Dikkers en al van jongs af aan liep ik met een fototoestel in mijn handen. Wat ik toen fotografeerde? Vooral onze honden, mijn paard maar ook op vakanties ging mijn fototoestel met me mee om foto’s te maken van familie mensen, dieren en wat ik aan moois tegenkwam.

Op een gegeven moment wilde ik meer dan ‘kiekjes maken’ en ging ik diverse cursussen volgen en had ik zelfs mijn eigen doka (donkere kamer) bij mijn ouders op zolder waar ik heerlijk kon experimenteren. Het gevoel van opwinding van het moment dat je de gemaakte beelden op zag komen kan ik me nog zo goed voor de geest halen!

Mijn interesse ging vooral uit naar journalistieke fotografie, alhoewel ik ook wel bruiloften fotografeerde. In de tijd dat ik bij een grote dierenartsenpraktijk werkte, maakte ik onder andere een serie portretten van zogenoemde keuterboertjes. Kleine boerenbedrijfjes met vaak markante bewoners die langzaamaan verdwenen. Het werd een unieke serie met mooie foto’s en verhalen.

In verband met studie en werk verdween het fanatieke fotograferen naar de achtergrond. Met de komst van onze 3 kinderen maakte ik uiteraard wel foto’s van ons gezin en onze huisdieren en toen ik mijn bedrijf Taartjes van An op ging zetten, kwamen mijn fotografie skills weer goed van pas. Alle taarten en zoetigheid zet ik uiteraard zelf op de foto.

Ook ben ik vanaf 2015 als docent verbonden geweest aan ‘The Sugar Academy”. Daar gaf ik naast lessen in taartdecoratie ook de modules Fotografie en Presentie. Het was ook in die periode dat ik de leuke Claudia en André van Thogra Pictures en Rolinka van Just Kidding Fotografie leerde kennen. Zij stimuleerden mij om portfolio in te leveren voor Stichting Earlybirds. Na een strenge selectie werd ik aangenomen als fotograaf en vanaf toen kwam de liefde en passie voor fotografie in alle heftigheid weer terug en ging ik weer met de camera op pad om mensen met hun verhalen op beeld vast te leggen!

Afscheidsfotografie, uitvaartfotografie, documentaire fotografie.

Nog steeds ligt mijn passie bij het maken van reportage fotografie. Graag vertel ik een verhaal dmv foto’s, fotografeer ik de band tussen jullie, je gezin of je dier en heb ik me inmiddels gespecialiseerd in het fotograferen van afscheid en uitvaarten.

Tegenwoordig, oef wat klinkt dat oud, fotografeer ik niet meer analoog maar digitaal. Mijn allereerste digitale camera was een Canon 1000D. Hier heb ik zeker 10 jaar plezier van gehad. Deze heb ik ingeruild voor een Canon 50D. Een enorme stap vooruit, nu bijna 2 jaar geleden, was de aanschaf van de Canon 6DMII. In combinatie met lichtsterke lenzen was dit echt een super set! Sinds 2020 fotografeer ik met systeemcamera’s en weer van Canon: de R5 en de R6. Met deze camera’s kan ik geruisloos fotograferen en val ik nog minder op. Geen piepjes en bliepjes of klikjes meer!

Professioneel fotograaf

Als professioneel fotograaf heb ik me aangesloten bij onder andere:

Dit omdat ik het belangrijk vindt dat ik snel vervanging kan regelen als dat nodig is en zo terug kan vallen op professionele collega fotografen.

Ben je alleen werkzaam in Nunspeet? Nee, als fotograaf werk ik door heel Nederland. Familieshoots, koppelshoots en dierenfotografie doe ik voornamelijk in mijn eigen omgeving en dus in Elburg, Harderwijk, Elspeet, Vierhouten, Ermelo, Zwolle en Apeldoorn maar natuurlijk stap ik ook graag in de auto en kom ik lekker naar je toe!

Enthousiast geworden en wil je graag een afspraak inplannen om te kijken wat ik voor je kan doen? Klik op de ‘Afspraak maken’ button onderaan de pagina.

Groetjes, Anneke Hilligehekken-Dikkers