Dit zijn Sjoerd en Lisanne; onze oudste zoon en zijn lieve vriendin. Ook bij deze shoot ben ik gegaan voor Moment Design. Beiden vonden ze het een ongemakkelijk idee om voor de camera van hun (schoon)moeder te staan maar ook nu blijkt weer dat het juist een hele fijne manier is om echt als jezelf op de foto te komen.

Van te voren stuur ik een vragenlijstje toe met vragen die over jullie gaan. Door van te voren na te denken overval ik je niet met een vraag als bijvoorbeeld ‘hoe ziet jullie ideale vakantie eruit‘. Als ik dat ‘out of the blue’ zou vragen, krijg je nadenkende, vragende gezichten en die uitdrukkingen zijn vaak niet de mooiste. Als ik het vraag nadat jullie erover nagedacht hebben, kan je misschien niet wachten om het aan je partner te vertellen en krijg je prachtige, verwachtingsvolle gezichten dat altijd mooie beelden oplevert!

Dus denk je nu tijdens het invullen van die opdrachten ‘waarom moet ik dit invullen’ of waarom wil ze dat weten’ zie het als voorpret en bedenk er tevens bij dat als jullie dit tijdens de shoot uitspreken ik hier echt niets van meekrijg! Tijdens de shoot ben ik zo druk met kijken waar het licht vandaan komt, of de compositie klopt en mijn camera de juiste instellingen heeft dat ik geen enkel idee heb wat jullie tegen elkaar zeggen. Bovendien sta ik vaak veel te ver weg als jij dingetjes in het oor van je geliefde fluistert……..

Wil je meer zien van deze reportage neem dan een kijkje in mijn portfolio.

Reageer op dit bericht

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.