Moment Design is een hele fijne techniek die we toepassen zodat je echt als jezelf op de foto komt. Sommigen noemen het een ’trip down memory lane’ en ik zou het niet beter kunnen omschrijven! Jullie nemen elkaar mee ‘op reis’ in jullie verleden/toekomst. Geen duckfaces, tenzij je dat natuurlijk graag wil…, of ‘kijk eens in de camera‘. Niets van dit alles! Jullie krijgen van mij kleine opdrachtjes en ik stel wat vragen. Hierdoor leid ik jullie aandacht van mij en de camera af en het resultaat is dat jullie echt met elkaar zijn. Dit levert echt mooie, pure beelden op.

Geesiena en Ruud heb ik samen met 5 andere meiden tegelijkertijd gefotografeerd ! Ze stonden model tijdens onze opleiding tot Moment Design Fotograaf en voor ons was het een oefening in de techniek. Ze moesten tussendoor dus soms echt wat langer wachten dan normaal en kregen soms ook een zelfde opdracht nog een keer.

Ook de opbouw was niet zoals je dat normaal doet. Zo’n fotoshoot bouw je echt op. Je kan moeilijk ‘ineens’ ontspannen zijn. Ruud en Geesiena kregen wel die uitdaging om van serieus naar ontspanning en weer terug te gaan. Ik geef het je te doen en wat zo gaaf was om na afloop te horen, was dat ze echt niet doorhadden dat er 6 fotografen met hun camera’s op hen gericht om hen heen stonden.

Dat is toch bijzonder! Wil je meer zien van deze reportage neem dan een kijkje in mijn portfolio. Als ik klaar ben met de opleiding, ergens in mei as., laat ik dat hier en op mijn sociale media zeker weten!

moment design portretfotografie

Reageer op dit bericht

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.