Kasper & Margo
Moment Design Betekenisweek

“Afgelopen juni is mijn boek ‘écht de Sjaak!’ Uitgekomen en hebben een stichting opgericht die net zo heet. Ongeneeslijk zieke mannen zitten vaak in een sociaal-emotioneel isolement waardoor ziek-zijn onnodig zwaar is voor de man zelf EN zijn omgeving.

Ook als ik er niet meer ben zal de stichting hier aandacht aan blijven geven.”

Zo eindigde de mail die ik van Kasper kreeg naar aanleiding van zijn aanmelding voor de Betekenisweek 2023. Kasper heeft  ongeneeslijke kanker en Margo is zijn steunen toeverlaat, de liefde van zijn leven. Hij schrijft verder “Het is niet uit te leggen hoe belangrijk zij voor mij is. Door dik en dun is  ze er voor mij.”

Kasper heeft NET kanker ( Neuro Endocrine tumoren) en leeft nu 4,5  jaar met die diagnose maar zit al 8 jaar in de beroemde lappenmand. Hij ontdekte als ongeneeslijk kankerpatiënt dat mannen een andere manier hebben om met hun ziek-zijn en emoties om te gaan dan vrouwen. Wat komt er allemaal op je af? Wat heb je te doen? Wat maak je mee? En hoe ga je daarmee om?

Om hier duurzaam aandacht aan te geven heeft hij Stichting Echt de Sjaak! opgericht voor ongeneeslijk zieke mannen en de mensen om hen heen. Op deze website vind je informatie, kun je je vragen stellen en vind je in de agenda mogelijkheden om lotgenoten te ontmoeten. Iedereen die met ongeneeslijk zieke mannen te maken heeft is welkom.

Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen!

Ik heb het boek gelezen en ik denk, nee ik weet het zeker, dat het voor veel mensen heel herkenbaar is. Ook als je niet (zelf) ziek bent dan is het een dikke aanrader om dit boek te lezen. Het is makkelijk te lezen, voorzien van de nodige humor en verhalen/situaties die je zeker bekend voor zullen komen.

Naast dat we heerlijk gelachen hebben, zag ik vooral de mooie band tussen jullie en ik vond het een eer om jullie te mogen vastleggen.

Liefs, Anneke