We zijn eigenlijk de mensen die zorgen dat een graf gedicht wordt en hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk. Vaak doen ze hun werk onzichtbaar, bijna anoniem maar ik had de gelegenheid om even mee te kijken en hier foto’s van te mogen maken. Het  is een mini fotoreportage geworden.

Ze gaan aan het werk zodra de nabestaanden weg gaan. Soms maakt de familie een symbolisch begin door schepjes zand in het graf te gooien maar daarna gaan de grafdelvers aan het werk. Met grote precisie en wordt het zand in het graf geschoven en vervolgens glad gemaakt. Als het graf gedicht is, worden de eventuele bloemen met grote zorgvuldigheid op het graf gelegd. Het is prachtig om te zien met hoeveel aandacht het allemaal gebeurt. Ze willen allemaal dat het er perfect uit komt te zien.

Dank aan de mannen van Begraafplaats Oostergaarde Harderwijk dat ik hun even op de vingers mocht kijken! Meer foto’s over het mooie, maar bijna onzichtbare, werk van de deze mannen vind je bij mijn portfolio.

grafdelvers begraafplaats harderwijk AHA Fotografie uitvaartfotograaf rouwfotograaf afscheidsfotograaf fotograaf nunspeet

Reageer op dit bericht

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.