Uitvaartfotografie

Uitvaartfotografie

Uitvaartfotografie of wel een fotoreportage gemaakt door een gespecialiseerde afscheidsfotograaf is misschien niet het eerste waar je aan denkt als iemand afscheid gaat nemen van het leven of net overleden is. De periode rondom overlijden van een dierbare wordt vaak in een roes beleefd. Dat maakt uitvaartfotografie ook zo waardevol om na afloop foto’s te hebben van de mooie en dierbare momenten die een afscheid ook laten zien en voelen.

Naast de bekende vormen van fotografie maak ik ook speciale reportages zoals afscheidsfotografie, herinneringsfotografie. Maar ik  fotografeer ook het afscheid van je huisdier. Voor sommige mensen klinkt het misschien wat macaber maar bedenk dat er een paar momenten in je leven zijn waarbij je de liefde viert: Als je trouwt en als je rouwt. Bij trouwen is het duidelijk dat de dag draait om de liefde. Maar bij afscheid nemen ook? Juist dan wil ik bijna zeggen.

Uitvaartfotografie is niet alleen waardevol voor kinderen.

Jongeren, volwassenen maar ook ouderen geven aan dat de foto’s hen helpen  bij het verwerken van het verlies maar ook bij het levend houden van herinneringen. Of het iets voor je is, bepaal je zelf. Denk er vooral goed over na want ook al is de behoefte er misschien nu niet, het kan later nog wel komen. Pas naderhand beseffen mensen vaak hoe fijn het is dat er ook fotomateriaal is van deze bijzondere periode waar het, naast verdriet, draait om de liefde, de verbondenheid en het samenzijn.

Afspraak maken

Een waardevolle aanvulling

Onderstaand een kleine selectie van uitvaartfotografie gemaakt tijdens begrafenissen of crematies. Natuurlijk ook sfeerbeelden die vaak een waardevolle aanvulling zijn op een afscheidsreportage. Het zijn vaak deze details die een afscheid persoonlijk maken. Wil je meer voorbeelden van uitvaartfotografie zien, bekijk dan mijn portfolio. De foto’s zijn met toestemming van betrokkenen gepubliceerd.

Bekijk mijn portfolio
Wat mag je verwachten?

Uitvaartfotografie ofwel herinneringen vastleggen van die speciale dag. Het zijn die beelden die het verdriet wat kunnen verzachten en je helpen bij het verwerken van de pijn die de leegte achterlaat. Een afscheid kan je niet overdoen.

Van wie was die arm om je heen en wie waren er ook alweer… De prachtige bloemen, het aansteken van kaarsen. Er zijn diverse mogelijkheden voor uitvaart/afscheidsfotografie en graag vertel ik in een persoonlijk en/of telefonisch gesprek wat de mogelijkheden zijn, omdat elke situatie uniek is. In de dagen voor het afscheid nemen van de overledene is er wellicht geen behoefte aan ‘vreemde’ gezichten. Geen enkel probleem; ik houd contact met de uitvaartleider met wie ik dan verder alles regel.

Contact opnemen

Uitvaartfotografie

Meer praktische informatie over uitvaartfotografie is te vinden op de pagina over afscheidsfotografie.

fotograaf nunspeet afscheidsfotograaf afscheidsfotografie uitvaartreportage uitvaartfotografie uitvaartfotograaf uitvaartfoto fotograaf bij  afscheid nemen fotograaf laatste levensfase  fotograaf bij rouwverwerking fotograaf bij rouw fotograaf bij verlies rouwfotograaf harderwijk rouwfotograaf amersfoort nunspeet afscheidsfotograaf nunspeet afscheidsfotografie nederland afscheidsfotograaf amersfoort afscheidsfotograaf epe afscheidsfotograaf zwolle afscheidsfotograaf nunspeet afscheidsfotograaf ermelo uitvaartfotograaf harderwijk uitvaartfotograaf elspeet afscheidsfotograaf elspeet afscheidsfotograaf apeldoorn uitvaartfotograaf apeldoorn